Kunstforeningen for DSB og Banedanmark m.fl.

Her kan du se alt om udstillinger, arrangementer og indkøbte værker samt finde generel information om foreningen.

3 kunstnere udstiller i Telegade i marts 2020

Melanie Christensen udstiller malerier
Ingrid Ebbesen udstiller skulpturer
Line Thyme Hansen udstiller smykker

Kunstavisen har skrevet om Melaine Christensen’s malerier:

Følelsen af Forbundethed er essentiel for menneskelig trivsel. En følelse der opstår, når vi mennesker føler os som en del af noget større, og det er netop denne følelse, denne samhørighed Melaine Christensen forsøger at male frem i sine naturinspirerede billeder. For hende er naturen med al sin skønhed, urkraft og voldsomhed en væsentlig del af livet og en stor inspirationskilde, men også en påmindelse om, at vi skal værne om denne natur.

Melaine Christensen, som har base i Dollerup Bakker og ind imellem på Læsø, har besøgt de nordiske lande og især Lofoten mange gange, og naturens storhed bliver ved med at drage og give ny inspiration. Men også indtrykkene fra det pittoreske landskab i området Crete i det sydlige Toscana er blevet omsat i stemningsfyldte malerier, hvor man bliver ét med det sydlandske bakkede landskab fyldt med cypresser og oliventræer – en fornemmelse af Forbundethed, hvor duftene og varmen næsten føles fysisk,

Eksempler på Melaine Christensen malerier:

Ingrid Ebbesen fortæller:

Mine skulpturer er abstrakte, og kvindeskulpturerne har en let erotisk udstråling der udtrykker livsnydelse og stolthed. Jeg finder stor glæde og fordybelse ved at arbejde med leret, og skulpturerne får udtryk- ved hjælp af humoren og fantasien efterhånden som arbejdet skrider frem.

Jeg har været på en del udviklingskurser, heriblandt modellering efter levende modeller og keramiske/raku kurser for ny inspiration. Jeg eksperimenterer og udvikler selv nogle af mine glasurer og bruger mine egne erfaringer. Jeg arbejder med stentøjsler, og min store interesse er raku brænding da hele processen i denne form for brænding, er meget spændende og uforudsigeligt.

Raku-teknikken udløser en kemisk proces under brænding og reducering, det får farverne til at variere fra gang til gang, slutresultatet vil derfor altid være meget spændende og overraskende. Den sorte farve og de små krakeleringer der fremkommer i glasuren er også et kendetegn for denne spændende teknik.

Mine bronze-skulpturer har jeg fremstillet i voks, og derefter er de blevet bronzestøbt.

Jeg udstiller i kunstforeninger, og på kunstmesser, næste gang er:

Hillerød kunstmesse den 20.-22 marts 2020 THE ART FAIR Kunst for alle Lokomativværkstedet Cph. den 2.-4. oktober 2020

Eksempler på Ingrid Ebbesens skulpturer:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 2. marts 2020 by in Udstillinger and tagged , , , .
%d bloggers like this: