Kunstforeningen for DSB og Banedanmark m.fl.

Her kan du se alt om udstillinger, arrangementer og indkøbte værker samt finde generel information om foreningen.

Connie Jensen og Tonny Pomiklo udstiller i Telegade i oktober 2019

Connie Jensen siger om sig selv:

Jeg tog til Indien for ca 20 år siden for at lære at male på silke med plantefarver fra blomster og urter.

I Rajasthan  tager det imidlertid ofter 2-3 måneder at male et enkelt maleri, som ofte belægges med bladguld til sidst. De fleste detaljer males med et enkelt ko-hår!! – så efter nogle få måneder realiserede jeg, at jeg desværre ikke havde den fornødne tålmodighed til selv at lære denne smukke kunstart.

I stedet for at udvikle mig som kunstmaler, blev jeg jo så uddannet som indisk vegetar kok !

Jeg har samlet en kollektion af silkemalerier af seks af de dygtigste kunstnere fra Jaipur, og jeg har hovedsageligt fået malerierne som “løn” for mit sociale arbejde i Indien  igennem de sidste 20 år.

Tonny Pomiklo siger om sig selv:

Jeg har indtil nu rejst I Indien 6 gange og mens udstillingen kører er jeg fløjet til Indien for 7. gang.

Det siges at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt du kan lide Indien, men om Inden kan lide dig! Indien elsker mig.. må jeg nok sige….og kærligheden er I gensidig vækst.

Som det gerne skulle fremgå af denne fotoserie er Indien et viildt farverigt land med årtusinde års gamle traditioner der stadig lever og ånder. Indien og inderne giver så megen venlighed at man bliver naturligt høj. Hvis man så yderligere er glad, meget glad for Curry, Chai og Cashmir stoffer, så er er silkevejen åben..

Indien er et magisk land og noget af magien består I at “Alt kan lade sig gøre”. Det er spændende at opleve et folk, hvor det at tro er noget man gør dagligt, helt naturligt med glæde og det opleves synligt I gadebilledet. Indien er præget af så meget liv og spiritualitet og Inderne har temmelig mange guder der repræsenterer forskellige aspekter – der mytologisk bruges som spejle for tilgangen til livet iøvrigt.

De fleste af mine fotos centrerer sig om Eros & Thanatos – liv/død ved Harish Chandra Ghat, som er et af de ældste Ghats I Varanasi ved Den hellige Ganges flod. Varanasi er også kendt som Benares og Kashi. Det er den ældste levende by på jorden.

Mark Twain said, “Benares is older than history, older than tradition, older even than legend, and looks twice as old as all of them put together”.

I Hindu mytologien tror man at når en person bliver cremeret ved Harish Chandra Ghat, så opnår vedkommende “moksha”som er Sanskrit og betyder:”frigørelse”, dvs. frigørelse fra livet eller genfødslernes kredsløb.

The greatest fulfilment in life is to do something which is much larger than yourself.”
Citat SADHGURU

På min Facebook side: “PHOTO by TONNY POMIKŁO” kan man se hele foto serien og hvis nogle af medarbejderene har lyst modtager jeg meget gerne feedback på min fotoudstilling. Som det hedder på Indernet – jargon: “Please Like” ;-).

Døren står ligeledes døgnåbent på min website, hvor man se nogle eksempler på andre projekter som jeg fotograferer b.la.:
Den Kgl. Ballet: “Kongelig sommerballet, fuldblods araberheste og musikere.

Du er hjertelig velkommen til at klikke dig ind på min website

Eksempler på Tonny Pomiklos fotos:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 30. oktober 2019 by in Udstillinger and tagged , .
%d bloggers like this: