Kunstforeningen for DSB og Banedanmark m.fl.

Her kan du se alt om udstillinger, arrangementer og indkøbte værker samt finde generel information om foreningen.

Brødrene Kalsing og Svend Kindt-Larsen udstiller i Telegade, februar 2022

Brødrene Steen og Stig Kalsing har gennem det meste af Deres liv støbt bronze I den ene eller anden form, hvilket har resulteret I mangeartede og meget forskellige opgaver gennem årene, herunder bronzeskulpturer. En bronzeskulptur koster fra ca. 800 kr. og opefter.

Den lille havfrue statuetter – smukke bogstaver til gravsteder og mange opgaver udført for andre kunstnere og med stor ekspertise. I de senere år har brødrene kunnet hellige sig tilblivelsen af deres egne bronzeskulpturer samt specialopgaver for andre kunstnere. Vi har håndplukket et udvalg af deres efterhånden fine og mangeartede kollektion af bronzefigurer som nu dagligt pryder vores udstilling og skaber positiv energi i Galleri Kindt-Larsen.

Bronzeskulpturerne udføres i sandstøbt bronze. En sandform bliver kun anvendt én gang. Hver enkel figur bliver skåret fri af indløb, slebet indfarvet, poleret og vokset. Der vil derfor aldrig være to figurer, der er helt ens.

Sandstøbning foregår ved, at man laver et aftryk af modellen halvt ned i en metalramme med sand. Herefter bliver en anden metalramme lagt over og giver et aftryk af den anden halvdel. De to rammer skilles og modellen tages ud. Når man samler rammerne igen, vil der være et hulrum i midten, hvor modellen lå.

Inden rammerne samles, bliver der skåret en rille i sandet fra aftrykket til et hul i kanten af rammen. Denne rille kaldes et indløb. Når rammerne med sand er samlet, kan den 1300 grader varme bronze hældes gennem hullet i rammen, ud i indløbet og ind i hulrummet og danne den afstøbte figur. 

Se bronzeskulpturer her: http://kindt-larsen.dk/category/bronzeskulpturer/

CV for Svend Kindt-Larsen

2012-         Åbner eget galleri Espergærde
2005-         Billedkunstner full time
1994-2004 Billedkunstner med bijobs
1999          Kunsthøjskolen på Ærø
1998-1999 Metz A/S Vedbæk
1995-1996 Metz A/S Vedbæk
1992-1994 Eget Galleri, ”Art For You” Østerbro, København
1986-1989 Vekselerer, Børsfuldmægtig, Københavns Fondsbørs
1984-1986 Bikuben, Dansk Investeringsfond
1986-1989 HD 1 del, CBS København
1985-1986 Regnskab & Driftsøkonomi, Købmandsskolen,København
1984-1985 Politstudiet, Københavns Universitet
1983-1984 Welland H & Vocational School,Grade 13,Ontario, Canada

Rejser
Brasilien, Paraguay, Uruguay, Canada, U.S.A., Mexico, Honduras, Guatemala, Belize, Filippinerne, Hong Kong, Macau, Kina, Japan, Thailand, Laos, Malaysia, Brunei, Indonesien, Singapore, Marocco, Tunesien, Ægypten, Tyrkiet, Forenede Arabiske Emirater, Europa…

Herunder link til en lille film om Svend Kindt-Larsen:

http://kindt-larsen.dk/joy-en-film-om-glaede-og-inspiration/

Information

This entry was posted on 2. februar 2022 by in Udstillinger.
%d bloggers like this: