Kunstforeningen for DSB og Banedanmark m.fl.

Her kan du se alt om udstillinger, arrangementer og indkøbte værker samt finde generel information om foreningen.

Filica Lysfalk udstiller i Telegade, december 2021

Billedkunstner Filica Lysfalk

At male er for Filica en eksistentiel måde at udtrykke sig på, hvilket man sagtens kan se i hendes farverige malerier, som hun bygger op gennem mange lag.

Jeg elsker at fordybe mig i farver og det farver skaber i mig og som kommer til udtryk i mine malerier. Inden jeg tager det første penselstrøg, har jeg allerede taget stilling til hvilke farver og stemninger der skal indgå i billedet. Men det er først i selve skabelsen at det udvikler sig og bliver til en reel samtale mellem maleriet og mig, og som samtidig er en fortælling af mit indre sprog.

Jeg har ikke et færdigt motiv inde i mit hoved, men jeg har en levende intens følelse i mit indre, som jeg ønsker at udtrykke og formidle.

Jeg synes, det er spændende, når jeg i maleriet udtrykker det smukke i det grimme, og det grimme i det smukke samt det rå mod det fine og det lyse mod det mørke. Der er kontraster i de farver jeg maler med og kontraster i måden jeg lægge malingen på, som både kan være et transparent eller et farvemættet lag.

I skabelsesprocessen forsøger jeg at slippe mit hoved og tankerne, men i stedet lade mit indre univers komme i tale for derigennem at skabe fortællingen til maleriet. En fortælling som kommer til udtryk og får liv fra både min indre og ydre verden.

For mig er kunst en måde, hvor jeg kan udtrykke mig dybere end med ord og dermed gøre følelser visuelle.

Kunst er – i mine øjne og hjerte – et sprog alle kan se og føle, og for mig som kunstner et værktøj til at kommunikere med omverden på!

Filica udstiller i Telegade 26/11-16/12 2021

Information

This entry was posted on 28. november 2021 by in Udstillinger.
%d bloggers like this: