Kunstforeningen for DSB og Banedanmark m.fl.

Her kan du se alt om udstillinger, arrangementer og indkøbte værker samt finde generel information om foreningen.

JETHONI udstiller i Telegade november 2021

Egen udtalelse af Jethoni/Jesper Thomas, Pyramide- & Klimakunstner:

Er født og har boet i Slagelse siden 1962. Har boet i Svenstrup siden 2015 – og elsker naturen omkring Korsør, hvor jeg maler mine oliemalerier i Kunstnerværkstedet Kabeldepotet på Korsør havn. Mine akrylmalerier maler jeg i mit atelier på den gamle Popkornfabrik i Slagelse, hvor jeg også har besøgs galleri og salon med bl.a. “KlimaRummet” og “PyramideRummet”. Alle er velkomne 24Syv365 – få det hele for dig selv – book en tid.

Om passion for pyramider:
Min passion for pyramider stammer helt tilbage fra min ungdom, hvor jeg blev draget af pyramideformen i logoet på min lokale løbeklub. Siden har der ikke været nogen vej tilbage. Vejen har altid peget fremad, ud i verden til lande med pyramider som Peru, Mexico, Egypten og Italien, hver med deres særegne historie, myter og mysterier, som jeg er nødt til at løse, skrive om, holde foredrag om, male og på anden vis bearbejde til kunst og kunstprojekter. Ingen andre i Danmark har forfulgt pyramidens fascinerende form som jeg har gjort det. Det er min passion! Jeg er pyramidekunstner med hele min sjæl og hjerte!

Klima:
Jeg er en kunstner drevet af entusiasme og fyldt med mange spændende ideer. Nogle af dem kanaliseres ud i projekter, der forener kunst og et aktuelt emne, såsom mit nyeste projekt ” Jethoni-Project: Please Protect our Planet”. Her har jeg valgt at lade kunsten være min stemme og vise, hvor galt det står til med vores klima via collager lavet af indsamlet affald fundet på ture ved vandet. Det nytter at kæmpe for en ren natur og jeg ønsker med projektet at give folk oplysning og indsigt, så de bliver bevidste om, at det er muligt at gøre en forskel hver dag, ved at passe på naturen og ved at belaste klimaet så lidt som muligt. Jeg har derfor taget initiativ til flere affaldsindsamlinger. Projektet breder sig som gode ringe i vandet – både lokalt og globalt. Det giver god mening og god energi!

Om at male:
Det at male giver mig en intens glæde, det udfordrer mig, gør mig tilfreds og giver mig ro. Jeg får min inspiration fra litteraturen, i naturen, af dejlige tanker, fra rejser, farver, filosofi, poesi og i min glæde samt i mine drømme. Mit indre univers bliver udtrykt på lærredet. Når jeg maler er mine tanker smukke og det bringer kreativitet samt poesi til mig. Mine værker er derfor ofte udtryksfulde, men også nonfigurative, kubistiske og figurative.
Har bl.a. ført til debut i 2011 i den etablerede kunstverden på den statsanerkendte censurerede udstilling “Kunstnernes Påskeudstilling” i Aarhus Kunsthal, Rom, Zürich, Miami, Leipzig, Barcelona, Los Angeles og Danmarks Radio, Tv-Byen.

Besøg: Galleri-Jethoni.dk , Sorøvej 11, 4200 Slagelse plus www.jethoni.dk

Bedste hilsener                      

Jesper / Jethoni

www.galleri-jethoni.dk

Information

This entry was posted on 22. november 2021 by in Udstillinger.
%d bloggers like this: