Kunstforeningen for DSB og Banedanmark m.fl.

Her kan du se alt om udstillinger, arrangementer og indkøbte værker samt finde generel information om foreningen.

Ingrid Ebbesen & Mette Hansgaard udstiller i Telegade juli-august (inkl. video udstillingen)

Mette Hansgaard har lavet en fin video af udstillingen, så de der ikke har deres daglige gang i Telegade kan se med:

Her finder du en brochure fra kunstneren, Mette Hansgaard: Download og en prisliste over værkerne kan ses her:

Ingrid Ebbesen skriver:

LIDT OM MIG OG MIN KUNST:
Jeg finder stor glæde og fordybelse ved at arbejde med leret, og skulpturerne får udtryk, ved hjælp af humoren og fantasien som arbejdet skrider frem.

Mine skulpturer er abstrakte, og kvindeskulpturerne har en let erotisk drillende undertone, som får smilet frem hos beskueren. De sprudler og udstråler fantasi og livsnydelse – glæden ved at være menneske og lysten til at være i live.

Jeg har været på en del udviklingskurser, blandt andet modellering efter levende modeller og keramiske/raku kurser for ny inspiration. Jeg eksperimenterer og udvikler selv nogle af mine glasurer og bruger egne erfaringer. Jeg arbejder med stentøjsler, og min store interesse er raku brænding da hele processen i denne form for brænding, er meget spændende og uforudsigeligt.

Bronzeskulpturer
At arbejde i voks til bronzestøbning er også et af mine felter. Skulpturerne er unika, nogle er støbt i gips andre er sandstøbt og nummereret med max. 8 stk. af hver.

Kulkvareller
Er fremstillet/beabejdet af forkullet brændt træ. Jeg blev meget facineret af det forkullede træ, da jeg besøgte de nedbrændte kanonbådshuse på Holmen i 2006. Her udviklede tankerne om træskulpturer sig, – og da KB-Hallen senere brændte helt ned, fik jeg reddet mig et lille lager af rester fra branden. Andet træ har jeg udset mig specielt og skabt spændende skulpturer af både stående og til væg.

Fiberbeton
Her under coronakrisen, hvor en stor del af os har været lukket inde, begyndte jeg at arbejde med fiberbeton. Høje tynde menneskeskulpturer som symboliserer samhørighed, – mor/barn eller søster/bror- par m.m. skulpturerne er 70/75 cm høje, og tynde, de bygges og spartles op enkeltvis i fiberbeton ,hvorefter de males og patineres. Skulpturerne kan tåle at stå ude hele året.

Skulptør Ingrid Ebbesen
ie@gallerie-my.dk

Information

This entry was posted on 3. juli 2021 by in Udstillinger.
%d bloggers like this: