Kunstforeningen for DSB og Banedanmark m.fl.

Her kan du se alt om udstillinger, arrangementer og indkøbte værker samt finde generel information om foreningen.

Henrik Skora og Susan Odborg udstiller i Telegade, Januar 2023

Henrik Skorá
1985 afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i København, Institut for Visuel Kommunikation. 1985-2006 erhvervskarriere primært med salg af billed- og lydudstyr, senest Nordic Manager hos Sennheiser Nordic. Siden 2006 udøvende billedkunstner. Maler oftest abstrakte billeder primært i akryl på lærred.

Billederne
Inspirationen til mine billeder finder jeg i hvad som helst: naturen, byen, musikken og så naturligvis farverne i sig selv. De bærer billedet, og det er dem, der tænder mig under arbejdet. Min hjerne arbejder stort set altid med farverne og ideerne og udvikler dem i både nye og gamle værker. Nogle gange er en ide meget konkret: jeg ser ligefrem det færdige billede i en slags syn. Andre gange er den måske mere en anelse eller en fornemmelse, hvor billedet skal ”graves” frem på lærredet og skabes gennem en løst styret arbejdsproces. Billedets indhold og form er en lille historie, et udsagn, som jeg bruger billedet til at formidle. Der er noget, der er så vigtigt, at man må tage sig tid til at se, opleve, forstå og måske inspireres af billedets fortælling. Nogle gange er historien helt klart og stramt fortalt, og andre gange griber jeg det løsere grebet an. Det vigtigste er ikke nødvendigvis, at den, der ser på billedet, får de samme tanker, som jeg har gjort mig, men at han/hun gør sig sine egne. For når jeg er færdig med billedet, er det mentalt set ikke længere mit, og folk må naturligvis opleve og forstå mine billeder, fuldstændig som de selv vil.

Foredrag
Siden 2008 har jeg holdt foredrag først og fremmest om kunst og kunstnere, fx foredrag om Van Gogh, Kandinsky, Guldaldermalerne og malerne på Skagen. Musikken er og har altid været en stor inspirationskilde for mig. Jeg har i de senere år holdt flere foredrag, hvor min passion for at spille jazzpiano indgår i foredraget. Jeg bruger musikken til at illustrere problemstillinger og pointer. Det sker fx i foredragene »Kreativitet og inspiration«, og i »Maleri & mirakler«, der handler om mit eget sporskifte fra salg- og marketingmand til billedkunstner på Falster.

Forfatter
Hele processen omkring at udskifte en fast indkomst med en mere usikre tilværelse som billedkunstner har ført til, at jeg har skrevet en bog: »MALERI & mirakler«. I bogen fortæller jeg bl.a. om mine erfaringer med at male, om at arbejde med ideer og kreativitet, og hvordan det hele startede for mig. Bogen kan købes på min hjemmeside www.skora.dk.

Susan Odborg

Da jeg for 30 år siden, første gang fik ler i mine hænder, vidste jeg, at det ville blive svært, at slippe det igen. Jeg har siden arbejdet med mange forskellige lertyper og brænde-teknikker.

Stentøjslerets muligheder for at dreje tynde skåle, hvor form og klang er det primære og hvor min fascination af vævede strukturer og mønstre genspejler sig i dekorationerne.

Pladeteknikken, der har givet mig nye muligheder for at bygge med leret, så skæve vinkler og geometriske figurer kan få frit spil i store stentøjsvaser og i små raku-brændte æsker. Under brændingen forvandler leret sig og ændrer struktur og farver og glasurerne ændrer sig efter de forskellige lertyper.

Jeg bor i Guldborg på Lolland, hvor jeg har mit dejlige værksted med udsigt til det smukke Guldborgsund, åbne marker og med skoven i baggrunden.

Naturen er en stor inspirationskilde for mig. Lyset fra vandet og det mørke fra skoven præger mit valg af glasurer, som går fra sart lys blå over turkis og grøn til sort. Jeg elsker når kunst og funktionalitet smelter sammen til en højere enhed.

Jeg er med i kunstnergruppen Med Mere og Nørre Alslev kunstforening.

Hjem

Information

This entry was posted on 1. januar 2023 by in Udstillinger.
%d bloggers like this: